Cursussen -> Algemeen -> Ctrl + Alt + Delete

Ctrl + Alt + Delete

Wanneer u binnen Windows Vista op ctrl + alt  + delete drukt krijgt u verschillende opties. Zo kunt u:

- De computer vergrendelen
- Overschakelen naar een andere gebruikers
- Afmelden
- Uw wachtwoord wijzigen
- Taakbeheer starten

 

Wanneer u klikt op de computer vergrendelen zal er een scherm verschijnen met uw gebruikersnaam en een wachtwoord veld. Wanneer u even weg bent van uw pc kunt u deze optie activeren. Op deze manier kan niemand anders werken onder uw account. Wanneer u weer terug bent kunt u uw wachtwoord opnieuw invullen en komt u weer terug op de werkomgeving die u zag voordat u weg ging.

Ook is het mogelijk om over te schakelen naar een ander account hiervoor klikt u op " overschakelen naar een andere gebruikers ". U zult worden afgemeld en komt in het overzicht waar de andere accounts staan. Ditzelfde gebeurt wanneer u klikt op afmelden.

Het is ook mogelijk om onder ctrl + alt + delete uw wachtwoord te wijzigen. Klik hiervoor op de button " uw wachtwoord wijzigen ". Er wordt gevraagd om één maal uw oude wachtwoord in te vullen en twee maal uw nieuwe wachtwoord. Klik vervolgens op het blauwe pijltje naast bevestig uw wachtwoord en uw nieuwe wachtwoord is ingesteld.

Ook is het vanuit het venster mogelijk om taakbeheer te starten. Met taakbeheer kunt u bijvoorbeeld programma's laten stoppen die zijn vastgelopen. Dit kunt u doen onder het tabblad toepassingen. Wanneer u de " taak " oftewel het programma ziet staan in de lijst klikt u hier op en kiest u onderaan de knop " taak beëndigen ". Uw programma zal dan sluiten. Verder bevat taakbeheer nog de tabbladen processen waar u kunt zien welke programma's er op dit moment op uw pc draaien. Onder services is te zien welke services er draaien op het systeem. Een service is bijvoorbeeld eventlog. Hierin wordt bij fouten op het systeem een melding gemaakt. Standaard start het besturingssysteem op met vele services. U hoeft hier verder niets aan te wijzigen.

Onder het tabblad prestaties is te zien wat het geheugengebruik van het systeem op dit moment is en onder het tabblad netwerk kunt u bekijken welk internet/netwerk verkeer er op dit moment actief is op uw pc. Het laatste tabblad van taakbeheer is gebruikers waarin te zien is welke gebruikers er op de computer zijn aangemeld.