Cursussen -> Configureren -> Computernaam wijzigen

Computernaam wijzigen

Wanneer u een netwerk instelt is het handig om de computernaam te weten, zodat u hier gemakkelijk naartoe kunt browsen. Wanneer u een netwerk heeft ingesteld kunt u naar de computer browsen door het volgende in te typen: \\computernaam.

Bij automatische installaties van fabrikanten meestal laptops maar ook gewone computers wordt er een lastige computernaam ingesteld.

Stap1 
Om deze te wijzigen klikt u met de rechtermuisknop op deze computer en kiest u voor eigenschappen.

Stap2
Vervolgens klikt u aan de linkerkant van het scherm op " geavanceerde systeeminstellingen " en klikt u bij de melding voor openen op doorgaan.

Stap3
In het venster wat nu verschijnt klikt u op het tabblad " computernaam ". In dit venster klikt u op de button wijzigen.

Stap4
Het onderstaande scherm komt tevoorschijn en onder de box "computernaam" kunt u een naam voor uw computer opgeven. In het onderstaande voorbeeld is gebruik gemaakt van de naam vistacursus. Na het invullen van de naam klikt u op ok.
Wanneer u pc zich in een netwerk bevind kunt u deze nu benaderen door in te typen: \\vistacursus. (uitgaande van het voorbeeld)

 

Wanneer u op ok heeft geklikt kan het gebeuren dat er gevraagd wordt om de computer opnieuw op te starten. Wanneer u dit ziet klikt u op ok.