Cursussen -> Windows Mail -> Windows Mail account instellen

Windows Mail account instellen

Windows Mail is de opvolger van het programma Outlook Express dat standaard werd meegeleverd vanaf Windows 98, 2000 en XP. Windows Mail is ten opzichte van Outlook express een stuk verbeterd. Zo is er een filter ingebouwd voor ongewenste mail zoals virussen en spam en zijn de verschillende opties makkelijker te bereiken.

Stap 1
Om Windows mail op te starten klik je op start --> programma's --> Windows Mail.
Het onderstaande scherm komt naar voren.

  

Er zal direct een wizard verschijnen om een e-mailaccount in te stellen. In deze cursus heb ik de wizard geannuleerd zodat u ook direct de juiste opties weet te vinden wanneer u nog eens een e-mailaccount wilt toevoegen. Klik dus op annuleren wanneer de wizard naar voren komt.

Stap 2
Klik bovenaan in het Windows Mail programma op extra --> accounts. Nu komt het onderstaande scherm in beeld.

  

Om nu een account toe te voegen klikt u rechts in het venster op toevoegen.

Er zal nu gevraagd worden wat voor account u precies wilt toevoegen. We kiezen natuurlijk voor een e-mailaccount en klikken dan op volgende.

  

Er wordt gevraagd om een naam in te vullen. Deze naam ziet de afzender wanneer hij een e-mailbericht van u ontvangt. Wanneer u een passende naam hebt gekozen klikt u op volgende.

  

Vervolgens moet u een e-mailadres opgeven. Wanneer u een abonnement heeft op internet heeft u van uw provider een e-mailadres gekregen. Deze gegevens staan op het papier dat u bij de installatie hebt gekregen, bekijk dit dus even. Voorbeeld: uwnaam@provider.nl

Wanneer u uw e-mailadres heeft ingevuld klikt u onderaan op volgende.

  

Er komt nu een scherm naar voren waar u de ontvangstgegevens van uw e-mailaccount moet invullen. Deze gegevens staan ook op de papieren die u van uw provider hebt gehad. Server voor inkomende mail is meestal: mail.provider.nl en voor uitgaande mail: mail.provider.nl. Deze gegevens zijn echter afhankelijk van uw provider. Type server voor inkomende mail kunt u echter op POP3 laten staan. Wanneer u de gegevens hebt ingevuld klikt u onderaan het scherm weer op volgende.

  

Als laatst geeft u de e-mailgebruikersnaam op. Deze is wederom te vinden op de papieren van uw provider. Dit is meestal: uwgebruikersnaam of uwgebruikersnaam@provider.nl. Het wachtwoord staat ook op de papieren van uw provider. Wanneer alle velden zijn ingevuld klikt u op volgende.

Stap3 Klik nu op voltooien. Uw e-mail wordt nu opgehaald. Wanneer u e-mail binnen heeft ziet u dit direct staan in het berichtenvak. Wanneer u een nieuwe e-mail wilt maken klikt u bovenaan op de button "nieuw bericht" Er komt nu een nieuw venster naar voren. Standaard staat bij " van " uw eigen e-mailadres. Bij het vak " naar " moet u het e-mailadres van de ontvanger invullen. Vervolgens kunt u nog een onderwerp invullen en de tekst van het bericht. Vervolgens klikt u binnen het venster van het bericht op " verzenden ". Uw e-mail wordt nu verzonden en het verzonden bericht ziet u nu staan in de map " verzonden items "