Cursussen -> Configureren -> Gebruikersaccounts aanmaken

Gebruikersaccounts aanmaken

Wanneer u Windows Vista installeert heeft u de optie om een gebruikersaccount aan te maken. Standaard maakt u een account aan voor eigen beheer met administrator rechten. Wanneer u administrator rechten heeft op uw computer betekent dit dat u volledig beheer heeft over uw computer en u dus van alles kunt wijzigen.

Wanneer er meerdere mensen gebruik willen maken kan het lastig zijn als deze allemaal gebruik maken van hetzelfde account (denk aan persoonlijke data etc.)

U kunt voor deze personen een appart account aanmaken.

Klik hiervoor op start --> instellingen --> configuratiescherm  en klik op het icoontje gebruikersaccounts.
Zie de onderstaande afbeelding.Vervolgens verschijnt het scherm hieronder en klikt u op " een ander account beheren "
Er verschijnt een melding of u toestemming wilt geven om dit te doen. Klik op doorgaan.

 

In het scherm dat nu verschijnt klikt u onderaan op de link " een ander account beheren"

 

 

U moet nu de gegevens invullen over het account. Wanneer u de naam heeft ingevuld moet er gekozen worden of u een standaard gebruikersaccount aan wilt maken of een administrator account. Het wordt aanbevolen om een standaard gebruikersaccount in te stellen omdat met een administrator account ook wijzigingen aan andere accounts kan worden aangebracht en tevens grote wijzigingen aan het systeem kunnen worden gedaan. Wanneer een standaard gebruikersaccount dit probeert te doen zal er een melding verschijnen waarin de gebruikersnaam en wachtwoord van het administrator account moet worden opgegeven.

 

Klik nu onderaan op de button account aanmaken, en uw account is succesvol toegevoegd.