Cursussen -> Algemeen -> Windows Defender

Windows Defender

Met Windows Defender is het mogelijk om spyware op uw computer op te zoeken en te verwijderen. Windows Defender is standaard meegeleverd bij Vista en u vindt dit programma onder het start menu " Windows Defender "

Spyware op uw computer is sneller binnen dan u denkt. Een ongewenste pop-up die u niet op tijd wegklikt en allerlei zaken op uw computer gaat installeren is aan de orde van de dag, het gebeurd ook vaak ongemerkt dat er vreemde programma's op uw computer worden geinstalleerd of dat er gevaarlijke cookies, de zogenaamde "onthou bestandjes " op uw computer worden opgeslagen. In een cookie wordt informatie over een webpagina opgeslagen.

Met Windows Defender kunt u uw computer nascannen op ongewenste rommel en deze ook verwijderen.
Bij het starten van Windows Defender verschijnt het onderstaande scherm

Om direct een scan uit te voeren kunt u bovenaan klikken op "scan uitvoeren"
Door te klikken op "hulpprogramma's" kunt u diverse instellingen voor Windows Defender configureren. Na het klikken op hulpprogramma's verschijnt het onderstaande scherm.

  

Wanneer u klikt op " opties " kunt u aangeven wanneer de scan moet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld dagelijks om 10.00 uur. (zie onderstaande afbeelding) Daaronder kunt u aangeven wat er moet gebeuren indien er spyware wordt gevonden. De instellingen die daar weer onder staan hoeft u niet te wijzigen.
Wanneer u de scan tijd heeft ingevoerd klikt u onderaan op " opslaan "
Uw computer wordt nu dagelijks om 10.00 uur gecontrolleerd op spyware. Mocht er spyware op uw pc aanwezig zijn krijgt u hiervan een melding.