Cursussen -> Windows Mail -> Mailtjes niet verwijderbaar uit Windows Mail

Mailtjes niet verwijderbaar uit Windows Mail

Regelmatig worden wij geconfronteerd met het probleem dat sommige e-mailberichten niet verwijderbaar zijn uit de map Verwijderde Items of Postvak IN van Windows Mail. Wanneer men een mailtje verwijderd verschijnt de melding " er is een onbekende fout opgetreden ". In deze cursus laten wij zien hoe u deze fout kunt oplossen. Let op! maak eerst een back-up van uw e-mailberichten.

1) Maak een nieuwe map aan op uw bureaublad.

2) Open Windows Mail en sleep vanuit Windows Mail de mailtjes die u wilt bewaren in deze map (U kopieërt de mails dus u wilt bewaren nu op een andere locatie).

3) Zorg ervoor dat u de gegevens van uw e-mailaccount ook bij de hand heeft. Alle gegevens worden namelijk verwijderd!

4) Open Windows mail en klik op " Extra --> opties --> gevolgd door het tabblad geavanceerd ".

5) Klik op de button "onderhoud" gevolgd door de button "archiefmap".

6) U krijgt nu de locatie te zien waar de de e-mail wordt opgeslagen. Selecteer deze locatie en kies met de rechtermuisknop voor " kopiëren "

7) Klik nu op het icoon "computer" op het bureaublad. Klik op de locatiebalk en klik vervolgens rechts gevolgd door "plakken" en druk op "enter ".
Sluit Windows Mail af.

8) Verwijder alle items uit deze map. Let op! zorg ervoor dat u klaar bent met de back-up. Alle e-mailberichten en accounts zullen worden verwijderd!

9) Wanneer u alles verwijderd heeft opent u Windows Mail opnieuw. U dient eerst het e-mailaccount weer in te stellen. Klik hiervoor op extra --> opties --> accounts.

10) De e-mailberichten die u heeft opgeslagen in de map op uw bureaublad kunt u nu weer terugslepen vanuit de map op het bureaublad naar de Postvak IN map van Windows Mail.