Cursussen -> Configureren -> Geheugen upgraden

Geheugen upgraden

Windows Vista stelt hoge eisen aan een computer. Microsoft geeft als minimale systeemeis dat de pc 512 MB geheugen moet hebben. Let op: Geheugen en opslag zijn 2 verschillende dingen. Opslag is waar u uw bestanden opslaat en geheugen is tijdelijke opslag waardoor de pc snel kan werken.

512 MB geheugen voor Windows Vista is niet veel, uw pc zal er langzaam door werken. Tegenwoordig is het upgraden van het geheugen geen dure aangelegenheid meer. Op het moment van schrijven zijn dit ongeveer de geheugenprijzen:

Geheugen   Prijs
 512 MB DDR  23 euro
 512 MB DDR2  10 euro
 1024 MB DDR  45 euro
 1024 MB DDR2  20 euro
 2048 MB DDR  90 euro
 2048 MB DDR2  36 euro

Zoals u kunt zien in deze tabel is DDR2 geheugen een stuk goedkoper dan DDR(1). DDR2 is nu het meest gangbare geheugen. DDR(1) zit in de ietswat oudere systemen.

Om erachter te komen wat voor geheugen u in uw pc heeft kunt u kijken op de factuur van uw pc. Staat het niet op de factuur? Maak dan uw behuizing open om te zien wat voor geheugen erin zit. Op de sticker op het geheugen staat welk type het is.

Weet u niet hoeveel geheugen u nu in uw pc heeft zitten?

1) Klik met de rechtermuisknop op (Deze) computer en kies voor eigenschappen.

2) Bij systeem staat de hoeveelheid geheugen aangegeven.

geheugen

Heeft u 512 MB? Dan is het aan te raden dit te upgraden. Bepaal hoeveel u wilt uitgeven aan uw pc en kies de gewenste hoeveelheid geheugen. 2048 MB (2GB) geheugen is aan te raden, meer is niet nodig. Voor de 32 bit versie van Windows Vista heeft u niets aan 4 GB, deze kan maar overweg met geheugen tot ongeveer 3,5 GB. Van de 4GB zal Vista dan dus niet alles gebruiken.

Let er ook op dat wanneer u zelf geheugen gaat bijplaatsen u dit moet doen met een ESD polsbandje, vanwege statische electriciteit. Bent u niet zeker van uw zaak? Ga dan langs een computerwinkel en laat het doen.