Cursussen -> Algemeen -> Windows Fotogalerie

Windows Fotogalerie

Binnen Windows Vista is een nieuw onderdeel toegevoegd namelijk de Windows fotogalerie. Met de Windows fotogalerie kunt u eenvoudig uw foto's beheren in mappen en gemakkelijk uw foto's terug vinden. In deze cursus laten we zie wat de mogelijkheden zijn van de Windows fotogalerie.

Als eerst gaan we de Windows fotogalerie openen.

1) Klik op start --> programma's --> Windows fotogalerie

U ziet nu het onderstaande scherm

 

2) Aan de linkerkant van het scherm ziet u diverse kopjes staan. De belangrijkste uit dit rijtje is de labels. U kunt eigen labels aanmaken door met uw rechtermuisknop te klikken op labels en vervolgens te kiezen voor " label maken ". Labels zijn erg handig omdat u elke foto op uw computer toe kan wijzen aan een label. Op deze manier heeft u via de fotogalerie een makkelijk overzicht van uw foto's maar kunt u de foto's op diverse locaties op uw harde schijf opslaan.

3) Het is ook mogelijk of uw foto's te classificeren met 1,2,3,4 of 5 sterren. Uw belangrijkste foto's kunt u op deze manier snel naar voren halen door simpelweg op de 5 sterren te klikken. U kunt een foto classificeren door er op te klikken en vervolgens aan de linkerkant het aantal sterren aan te klikken.

4) Standaard opent de Windows Galerie de standaard fotomap op uw computer (gebruikersnaam-pictures). Als u echter een andere map op uw computer wilt openen klikt u bovenaan op bestand gevolgd door " map aan galerie toevoegen ".

5) Onderaan de Windows fotogalerie treft u diverse soorten gereedschap aan zoals bijvoorbeeld een vergrootglas om uw foto's uit te vergroten, twee knoppen om door te foto's te bladeren met in het midden een knop op de foto op volledig beeld te zien, twee knoppen om de foto's te draaien en een knop op een foto te verwijderen.

Foto's bewerken
Met de Windows fotogalerie is het ook mogelijk om foto's te bewerken.

6) Klik hiervoor een foto aan het klik bovenaan op de button bewerken.
Er verschijnt nu een nieuw scherm met de afbeelding en aan de rechterkant een menu met opties.

  

7) U heeft de opties om de foto automatisch aan te laten passen, de belichting aan te passen, de kleur aan te passen, de afbeelding bij te snijden en rode ogen te verwijderen.