Cursussen -> Installeren -> Lettertypes toevoegen in Vista

Lettertypes toevoegen in Vista

Windows Vista bevat standaard enkele lettertypes die gebruikt kunnen worden in de verschillende programma's op de computer zoals bijvoorbeeld Word. Deze lettertypes bevinden zich standaard in de map c:\windows\fonts.

Op internet zijn vele extra lettertypes in vele soorten en maten te vinden. Deze kunt u downloaden en vervolgens installeren. In de onderstaande stappen zal dit worden uitgelegd.

Stap1
Wanneer u een lettertype heeft gedownload zit deze meestal in een .ZIP bestand. Een ZIP bestand is een ingepakt bestand waar meerdere bestanden in kunnen  zitten. Een ZIP bestand heeft ook een comprimerende (verkleinende) functie.

Stap2
Het ZIP bestand kunt u uitpakken in een bepaalde map. Wanneer u dit heeft gedaan ziet u in de map waar u het ZIP bestand heeft uitgepakt het lettertype bestand (zie het plaatje hieronder).


Stap3
Klik nu met de rechtermuisknop op het lettertype en kies met de linkermuisknop voor installeren. Het lettertype wordt nu geinstalleerd  op de computer. U krijgt geen bevestiging dat het lettertype is geinstalleerd. Het lettertype kunt u nu gebruiken in de verschillende programma's