Cursussen -> Algemeen -> Screensaver met plaatjes uit map

Screensaver met plaatjes uit map

In deze cursus wordt uitgelegd hoe het mogelijk is om een screensaver te maken van plaatjes uit een bepaalde map op uw computer. Zo kunt u bijvoorbeeld een screensaver maken van bijvoorbeeld uw vakantiefoto's. Een screensaver is een animatie die wordt afgespeeld op het scherm wanneer u uw computer even niet gebruikt.

We zullen nu de screensaver gaan instellen.

Stap1
Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad en kies voor " aan persoonlijke voorkeur aanpassen " vervolgens verschijnt het persoonlijke instellingen menu. Klik hier op de onderstaande tekst.

U ziet nu het volgende scherm verschijnen

Stap2
Om er voor te zorgen dat de screensaver ook daadwerkelijk de foto's uit een bepaalde map laat zien klik u in het menu onder schermbeveiliging op " foto's ". Wanneer u dit heeft gedaan klikt u daarna op de button " instellingen " zie de afbeelding hierboven.

Wanneer u heeft geklikt op de button instellingen komt het onderstaande scherm naar voren:

  

Wanneer u klikt op de knop bladeren kunt u browsen naar de map waar uw foto's zich bevinden op de computer. In dit voorbeeld is dat c:\vistacursus. Wanneer u de fotomap heeft geselecteerd kunt u ook instellen hoe snel de afbeeldingen voorbij moeten komen. Dit doet u bij " snelheid van diavoorstelling ".

Vervolgens klikt u op opslaan.

U komt dan weer terecht in het hoofdscherm van de schermbeveiliging. Onder " wacht " kunt u nog instellen na hoeveel minuten de screensaver actief moet worden.