Cursussen -> Configureren -> Beveiligingscentrum meldingen uitschakelen

Beveiligingscentrum meldingen uitschakelen

Als u meldingen van het beveiligingscentrum wilt uitschakelen kant dit gemakkelijk via het onderdeel " Windows beveiligingscentrum " onder het configuratiescherm. Deze meldingen ontvangt u als u bijvoorbeeld geen virusscanner heeft geinstalleerd. Er verschijnt dan een rood schild in taakbalk naast de klok met de melding dat er geen virusscanner op firewall actief is.

Klik op start --> instellingen --> configuratiescherm (klassiek menu) of start --> configuratiescherm (vista menu) en klik binnen het onderdeel configuratiescherm op het pictogram " Windows beveiligingscentrum "
Aan de zijkant van het venster klikt u op de tekst " waarschuwingen van het beveiligingscentrum wijzigen. Vervolgens verschijnt het onderstaande scherm

Hier heeft u de volgende opties:
Ja, een melding weergeven en het pictogram weergeven (aanbevolen)
Dit is de huidige situatie, u ziet een balon met informatie dat u geen virusscanner of firewall heeft geinstalleerd en u ziet een icoontje van een rood schild in de taakbalk naast de klok.

Geen melding weergeven maar het pictogram weergeven
Alleen het pictogram verschijnt en geen tekstbalon wordt weergegeven. De beste optie omdat u op deze manier ook nog instellingen kunt wijzigen voor de firewall/virusscanner via het beveiligingscentrum. U kunt direct het rode schild aanklikken om wijzigingen door te voeren en u hoeft niet helemaal via het configuratiescherm naar het beveiligingscentrum te bladeren.

Geen melding weergeven en ook het pictogram niet weergeven (niet aanbevolen)
Er wordt geen tekstbalon maar ook geen rood schild weergeven. Deze optie is niet aanbevolen omdat u op deze manier niet kunt kijken of uw computer wel beveiligd is.