Cursussen -> Algemeen -> Vista Readyboost

Vista Readyboost

Onder Windows Vista is er een nieuw onderdeel bijgekomen genaamd " Readyboost " met dit onderdeel is het mogelijk om uw PC te versnellen op het gebied van werkgeheugen, dit gaat door middel van een USB stick. Een USB stick ziet eruit als op het plaatje hieronder:
Deze optie is ideaal als u bijvoorbeeld geen ruimte meer heeft op uw moederbord voor geheugen, u kunt het geheugen dan toch uitbreiden.

Stap1:
Stop de USB stick in de USB poort van uw computer, een USB poort ziet eruit zoals op het plaatje hieronder:Wanneer u dit heeft gedaan, klikt u vanaf het bureaublad op " deze computer ". U ziet nu een icoontje staan met de naam " verwisselbare schijf ". Klik hierop en kies voor eigeschappen. Het onderstaande venster verschijnt:

  

Klik in dit venster bovenaan op de tab " readyboost ". Kies ervoor om het apparaat te gebruiken en stel het aantal MB in die u van uw USB stick wilt gebruiken. Er wordt een advies gegeven van 440 MB, probeer zoveel mogelijk het advies op te volgen, hoe meer MB's hoe sneller het systeem zal gaan werken.

Wanneer u dit heeft gedaan klikt u onderaan op OK. Het systeem zal nu de beschikbare ruimte van de USB stick gebruiken om het systeem sneller te laten werken.

Let op! het is echter ook mogelijk dat u een USB stick gebruikt die niet geschikt is voor Readyboost. U ziet dan het scherm wat hieronder staat. Helaas kunt u dan niet gebruik maken van Readyboost. Wanneer u een USB stick koopt kunt u op de verpakking of aan de verkoper vragen of hij geschikt is voor het Readyboost systeem van Windows Vista.