Cursussen -> Configureren -> Vista randapparatuur en drivers

Vista randapparatuur en drivers

Binnen Windows Vista duiken er regelmatig problemen op met de hardware. Meestal is dit een probleem van de drivers en kunt u dit oplossen door de installatie opnieuw uit te voeren. Dit kan worden uitgevoerd via de eigenschappen van deze computer.

Hieronder zullen wij stap voor stap beschrijven hoe de installatie van hardware verloopt, wij maken gebruik van een USB apparaat. Vele apparaten zoals printers/scanners etc. werken met USB.

Stap1:
Steek de USB stekker die bij uw apparaat geleverd is in de USB poort van uw computer, zie een voorbeeld in het onderstaande plaatje.

  Hiernaast ziet u een USB poort waar de volgende stekker van het apparaat in hoort:

Stap2
Na het aansluiten van het apparaat op de USB poort verschijnt de volgende ballon bij de klok:Windows Vista zal nu gaan zoeken binnen het systeem naar de juiste drivers voor de randapparatuur. Wanneer deze binnen Windows Vista zijn gevonden wordt uw apparaat direct geinstalleerd. Mocht dit niet zo zijn dan verschijnt het onderstaande scherm en dient u stap 3 te volgen.

Stap3
Wanneer Windows Vista het stuurprogramma niet kan installeren komt het onderstaande venster tevoorschijn waarin wordt gevraagd wat u wilt doen.We kiezen er voor om de stuurprogramma's te zoeken en te installeren. Windows Vista zal verder gaan met de configuratie van uw apparaat. Wanneer dit succesvol is verlopen krijgt u de melding dat het apparaat is geinstalleerd en dat u het kunt gebruiken. Wanneer de installatie van de drivers en/of stuurprogramma's onder Windows Vista niet is gelukt ziet u het onderstaande venster:Sluit het bovenstaande venster zodat we handmatig de hardware kunnen gaan installeren.

Stap4
Het bekende probleem bij Windows Vista is dat de hardware/stuurprogramma's/drivers niet kunnen worden geinstalleerd. Daarom gaan we nu een handmatig het apparaat installeren via " deze computer "
Klik hiervoor met de rechtermuisknop op " deze computer " en kies voor eigenschappen.

Aan de linkerkant van het scherm dat nu verschijnt klikt u op " apparaatbeheer ".
Bij het scherm wat nu naar voren komt staat onder het kopje " overige apparaten" de naam " onbekend apparaat ". Klik met de rechtermuisknop op onbekend apparaat en kies voor eigenschappen.In het scherm dat nu komt kiest u bovenaan voor het tabblad stuurprogramma. Binnen dit tabblad kiest u voor de button Stuurprogramma bijwerken. Het venster van stap 3 komt weer naar voren en hier kiest u voor " op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken ". U kunt nu bladeren door u computer. Wanneer u bij het apparaat dat u installeert een CD-rom heeft gekregen stopt u deze in de CD-rom speler en surft u naar uw cd-rom station om daar de drivers vanaf te halen. Wanneer u geen CD-rom heeft kunt u gaan naar de fabrikant van uw apparaat. Hier kunt u de bestanden die nodig zijn om uw apparaat werkend te maken van de site halen. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u via de optie " op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken " naar het bestand browsen dat u zojuist gedownload heeft.

Op bovenstaande manier kunt u uw apparaat installeren. Mocht u problemen hebben met drivers of programma's ga dan altijd naar de website van de fabrikant om hier het nieuwste programma te downloaden. Let erop dat u altijd de drivers download voor Windows Vista.