Cursussen -> Configureren -> Toestemmingsbeheer uitschakelen

Toestemmingsbeheer uitschakelen

Binnen Windows Vista is er een optie gekomen voor het geven van toestemming voor het openen van een bepaalde onderdelen/programma's een voorbeeld kunt u zien door te browsen naar start --> configuratiescherm --> Backupcentrum --> back-up van bestanden maken.

Er komt een venster naar voren met de melding:

" Uw toestemming is nodig om door te gaan "

U kunt in dit venster kiezen voor doorgaan of annuleren.

Voor vele programma's/aanpassen van instellingen moet u een bevestiging geven, echter kan dit als vervelend worden ervaren. Om de beveiliging op het hoogste niveau te houden is het aan te bevelen om deze optie ingeschakelt te houden. Beschikt u echter over een goede virusscanner en firewall is het mogelijk om deze optie uit te schakelen.

Klik hier voor op start --> configuratiescherm --> gebruikersaccounts. Zet het vinkje uit bij " gebruik gebruikersaccountbeheer (UAC) om uw computer beter te beveiligen.


Klik vervolgens op OK. Het activeren van deze optie doet u door het vinkje weer aan te zetten.

Na het opnieuw opstarten staat UAC uit. Wel geeft Vista elke keer de melding dat het uitstaat. Om deze melding niet meer weer te geven doet u het volgende:

1) Klik op Start en typ in het zoekvenster REGEDIT

2) Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center

3) Voeg de volgende DWORD sleutel toe: UACDisableNotify met de waarde 1.

(bron Tony Krijnen)