Cursussen -> Configureren -> Muis opties

Muis opties

Binnen Windows Vista is het mogelijk om de muisopties aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u bijvoorbeeld linkshandig bent.

Om het optie venster voor de muis te openen klikt u op start à instellingen à configuratiescherm à muis.

Het onderstaande scherm komt nu naar voren:

Wanneer u de rechtermuisknop wilt gebruiken om te dubbelklikken zet u een vinkje voor “ primaire en secundaire knop omwisselen “

Het is ook mogelijk om de dubbelklik snelheid van de muis te wijzigen. Hiervoor gebruik u het schuifje onder het kopje
“ dubbelklik snelheid “

Deze kunt u verslepen naar langzaam of snel. U kunt ook nog de optie klikvergrendeling inschakelen hiermee kunt u selecteren en slepen zonder de muisknop ingedrukt te houden.

Onder de tab “ aanwijzers “ kunt u opties voor de muisaanwijzer configureren, zo kunt u een grotere, kleinere of een ander soort muisaanwijzer instellen.

Wanneer u klikt op de tab opties voor de aanwijzers krijgt u het onderstaande scherm.

Bij opties voor aanwijzers kunt u de snelheid voor de aanwijzer wijzigen in langzaam of snel. Ook kunt u de zichtbaarheid wijzigen door onder “ zichtbaarheid “ een vinkje te zetten onder “ aanwijzerspoor weergeven “. Wanneer u met de muis over het scherm navigeert ziet u de schaduw van de aanwijzer de aanwijzer volgen.

Onder de tab “ bladerwieltje “ kunt u de opties configureren voor het scrollwiel van de muis. Zo kunt u aangeven in hoeveel regels er per scroll over geslagen moeten worden. Deze opties kunt u naar eigen wens configureren.

Wanneer u klaar bent met configureren klikt u op toepassen gevolgd door ok. De wijzigingen zijn direct zichtbaar.