vista cursus forum cursus HOME
 CURSUSSEN
 FORUM
 NIEUWS
 LINKS             
       

    
Windows Vista nieuws

Nieuws over Windows Vista

Vista gebruikers niet terug naar Windows XP

04-05-2009

logo

Het merendeel van de Windows Vista gebruikers zegt niet meer terug te willen naar Windows XP. Dit is gebleken uit onderzoek van Vistacursus.com.
61% van de Windows Vista gebruikers geeft aan niet terug te willen. 39% van de gebruikers wil nog wel terug naar Windows XP. Gezien Windows Vista de tevreden Windows XP gebruiker niet iets beters te bieden had is dit een redelijk percentage.

Er is ook nog veel onwetendheid onder de gebruikers waarbij de vernieuwde interface het voor velen niet gemakkelijker maakt.

Microsoft start nieuwe support site

27-12-2008

Microsoft is een nieuwe support website gestart voor gebruikers van Windows Vista. De site wordt bijgehouden door medewerkers van Microsoft. Iedereen kan reageren.

De site heet Microsoft Answers en is te bereiken via http://answers.microsoft.com/

Momenteel is de site nog in een beta versie, maar wel al bruikbaar.

Bron: Tweakers.net

Windows Vista Service Pack 1 beschikbaar

16-04-2008

Microsoft heeft de Nederlandse versie van Windows Vista Service Pack 1 vrijgegeven via Windows Update. De update controleerd op eventuele problemen met drivers voor de installatie. Zijn er drivers incompatibel zal de installatie stoppen.

Service Pack 1 mid-April in het Nederlands beschikbaar

22-03-2008

Service Pack 1 voor Windows Vista is verschenen, alleen nog niet in het Nederlands. Midden april zal de Service Pack ook in het Nederlands te downloaden zijn via Windows Update. Wat je allemaal moet hebben aan updates of meer informatie over Service Pack 1 is te vinden via deze link: klik hier

Prijzen Xbox 360 naar beneden

16-03-2008

De prijs van de Xbox 360 is door Microsoft verlaagd. De Arcade versie kost nu 199 euro.
Met de prijsverlaging is de Xbox 360 de goedkoopste oplossing voor een Media Center Extender. De Media Center pc kan zo aangesloten worden op de tv zonder dat de pc in de buurt staat. De Xbox fungeert hierbij als de “extender”. Zo koop je nu 2 vliegen in één klap, een console voor spelletjes en een extender voor live tv, opnemen, filmpjes kijken en muziek luisteren.

Microsoft verlaagt prijzen Windows Vista

01-03-2008

Microsoft verlaagt de prijzen van de retail versies van Windows Vista. Dit bertreft de upgrade en volledige versies. De OEM (met de pc mee verkochte versies) zakken niet in prijs. Het voordeel van een volledige versie kopen is dat de versie meegenomen kan worden naar de nieuwe computer. Handig voor mensen die vaak een nieuwe computer kopen.

Dit zijn de adviesprijzen:

Vista Home Premium (Full) €219 en (Upgrade) €119
Vista Home Basic (Full) €189 en (Upgrade) €99
Vista Business (Full) €299
Vista Ultimate (Full) €309 en (Upgrade) €289

Microsoft lanceert Windows Vista Service Pack 1 RTM

04-02-2008

Microsoft heeft vandaag Windows Vista SP1 RTM (Release To Manufacturing) gelanceert. De Service pack is in maart beschikbaar voor Microsoft Volume License klanten en iets daarna voor de Retail en OEM klanten (de thuisgebruik versies). De Service Pack is gericht op meer betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid. Zodra de Service pack beschikbaar is voor thuisgebruikers zal Vistacursus een cursus over de Service pack maken.

Dell en Microsoft lanceren Rode versie laptop voor AIDS campagne

25-01-2008

Dell en Microsoft lanceren een rode versie van een laptop in combinatie met een rode versie van Windows Vista Ultimate om hiermee geld in te zamelen voor de AIDS campagne.
De (RED) productlijn, gelanceerd in 2006, is opgezet om consumenten door de aankoop van (RED) producten mee te laten helpen aan de bestrijding van AIDS. Bij elke aankoop doneren Microsoft en Dell samen 50 tot 80 dollar aan het fonds.
De aankoop van 1 (RED) laptop zorgt ervoor dat een persoon met AIDS 6 maanden lang een levensreddende behandeling kan krijgen.

Virtualisatie Windows Vista Home versies

22-01-2008

Microsoft staat het nu toe om de Home Basic en Home Premium te gebruiken binnen virtualisatiesoftware. Dit kan voor bedrijven en particulieren die gebruik maken van virtualisatie een hoop geld schelen. Windows Vista Home Basic Retail kost 248 euro, Windows Vista Business kost 399 euro. Dit scheelt per virtueel systeem 151 euro.

Het werken met virtuele domeinen is niet mogelijk met de Home versies, dus voor veel bedrijven zal de verandering nog niet veel opleveren. Wel is het een stap in de goede richting.

Bron: ZDnet.be